Zpět na novinky

Do Savencia na stáž

Letos v létě rozšířila tým hesovského závodu skvělá posila! Svoji stáž u nás totiž (už podruhé) strávila studentka Jana Krondráfová z Mendelovy univerzity v Brně a na více než dva měsíce se zapojila do nejrůznějších projektů i pracovních výzev, které se v Hesově řeší.

Jana studuje na Agronomické fakultě obor Technologie potravin. Tento rok úspěšně zakončila bakalářské studium a po prázdninách bude pokračovat studiem magisterským. Už v průběhu bakaláře absolvovala Jana svoji první stáž v Savencia – tehdy šlo o dvoutýdenní povinnou školní praxi. V letošním roce už Jana sama oslovila kolegyně z hesovského HR oddělení a druhou stáž si domluvila sama, na delší období.

Proč právě Savencia? „Bydlím nedaleko a naše rodinná známá pracuje v hesovském závodě už dlouhá léta. Když jsem byla malá, vždycky mi nosila Pribináčky,“ vzpomíná Jana. „Když jsem tedy pak hledala zajímavou praxi v potravinářství, byla Savencia jasnou volbou!“ Zatímco někteří studenti chtějí co nejvíce specializovanou stáž s ohledem na svůj studijní obor, Jana si naopak cení toho, že je tu práce pestrá a může poznat výrobu ikonických českých sýrů od A do Z. Pribináček, Král Sýrů, Lučina, Sedlčanský Hermelín, to jsou produkty, které se vyrábějí právě v hesovském závodě.

„Jana v rámci své stáže odváděla skvělou práci a za to jí náleží velké díky. Stala se členem týmů, které se věnují nejen důležité bezpečnosti, ale také například analýze sanitačních praktik, které nám pomáhala monitorovat. Z mého pohledu je důležité nabídnout praxi studentům, kteří jsou aktivní a mají potřebný drive. S Janou určitě najdeme cestu, jak spolupracovat nadále, ale v tuto chvíli jí přejeme hlavně hodně štěstí při dalším studiu,“ říká Anna Novotná, HR Generalist z hesovského závodu.

 

 

Máte ve svém okolí někoho, koho by zajímala stáž či brigáda v naší společnosti, nebo jste to přímo vy? V sekci kariéra najdete aktuální nabídku pracovních pozic i kontakty na naše kolegyně z HR oddělení, které vám rády pomohou a sdělí potřebné informace.

Zpět na novinky