Finále Studuj Gastro 2025 plné talentu
Projekt Studuj Gastro vyvrcholil finálovou soutěží, kterou jsme jako partneři podpořili. Soutěžní týmy připravovaly tříchodová menu, jejichž součástí byl i dezert s Lučinou.

Jsme hrdým partnerem vzdělávacího projektu Studuj Gastro, který motivuje studenty ke studiu gastronomie a pomáhá rozvíjet jejich profesní dovednosti.
Vyvrcholením letošního ročníku byl finálový den soutěže Studuj Gastro 2025, který se konal 25. dubna na Střední škole gastronomie U Krbu v Praze. Týmy z odborných škol z celé republiky zde soutěžily v přípravě tříchodového menu, jehož součástí byl i dezert s Lučinou. Studenti se tohoto úkolu ujali kreativně a předvedli nejen technickou zručnost, ale i nápaditost.

Vítězným týmem se stala Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Neklanova v Roudnici nad Labem, která porotu zaujala mimo jiné dezertem s hruškou, černým bezem, limetou, vlašskými ořechy, hruškovým želé a gelem – a samozřejmě s Lučinou.

Druhé místo obsadila Střední odborná škola služeb Jihlava a třetí místo připadlo Střední škole gastronomie U Krbu, která finále také hostila.

Máme radost, že můžeme být součástí projektu, který dává prostor talentu, kreativitě a gastronomickému řemeslu.

