Jsme Jedna Savencia: Richard Daniel
Přinášíme seriál o lidech, kteří stojí za naším úspěchem. Představujeme pana Richarda Daniela, našeho specialistu výroby tavených sýrů a předsedu odborové organizace v Hodoníně.
„Mám za úkol podle rozpisu a receptury nachystat suroviny a kontrolovat jejich vzhled, chuť a vůni. Používáme velké bloky ementálu, bloky másla, tvaroh; jsou to všechno kvalitní suroviny. Ty se potom zpracovávají na tavicím zařízení, které obsluhuji jako operátor tavení. Produkt jde následně na kontrolu do laboratoře, kde musí mít vyžadované hodnoty. Když je vše v pořádku, pouští se sýr na balicí linku,“ přibližuje Richard Daniel svoji profesi.
Ve firmě pracuje přes 14 let. Pracovala zde už matka a strýc, takže je to skoro rodinná tradice.Na práci v Savencii ho těší dobrý kolektiv, příjemné prostředí.
„Člověk je rád, že dokáže vyrobit něco dobrého a že jsou za ním výsledky,“ prozrazuje na závěr pan Daniel co ho na práci těší nejvíce. Podívejte se na jeho příběh…