Jsme Jedna Savencia: Tomáš Kollár
Společnost Savencia F&D v Česku a na Slovensku tvoří stovky lidí, našich zaměstnanců. Bez jejich nasazení a úsilí bychom nedokázali být tak dlouho v popředí na českém a slovenském trhu mléčných výrobků. Osud každého je jedinečný, ale spojuje nás láska k sýrům. Rádi bychom vám představili Tomáše Kollára, který pracuje na pozici nákupčí mléka pro závod v Liptově.
Tomáš Kollár pracuje v Savencia F&D již šestým rokem. Vyzkoušel si práci pasteranta i sýraře. Nejvíce se mu ale líbí na pozici nákupčí mléka, na které aktuálně působí. Jeho prací je zabezpečit dostatek kravského a ovčího mléka pro výrobu sýrů. Je v úzkém kontaktu s dodavateli mléka. “Kotrolujem našich dodávateľov či dodržujú podmienky wellfare, hygienické štandardy a naše požiadavky na kvalitu mlieka,” doplňuje Tomáš Kollár.
Většina mléka, ze kterého jsou vyráběny liptovské sýry pochází z ekologických chovů a horských oblastí z okolí. Oblíbená brynza, pološtiepky, parenice a další sýry jsou z více jak 90 procent právě z horského mléka z oblasti Liptova, Oravy, Spiša a Gemeru. Tomáš Kollár oceňuje na své práci, kromě různorodosti, právě to, že může být u úplného začátku celého procesu výroby kvalitních sýrů.