Savencia podporuje budoucnost gastronomie
Budoucnost gastronomie začíná u kvalitního vzdělání. Proto jsme se stali hrdým partnerem projektu Studuj Gastro 2025, který pomáhá mladým kuchařům a cukrářům získat cenné zkušenosti, naučit se pracovat s prémiovými surovinami a inspirovat se od špiček v oboru. Praktické workshopy, setkání s odborníky a inovativní přístup – to vše čeká studenty, kteří chtějí vyniknout ve světě moderní gastronomie.

Projekt Studuj Gastro je určen studentům gastronomických oborů, kteří chtějí pracovat s kvalitními surovinami, zvládnout moderní technologie a získat cenné zkušenosti pro svoji budoucí kariéru.
Workshopy pod vedením špiček v oboru
Součástí projektu jsou praktické workshopy, kde studenti rozvíjejí své dovednosti a učí se od špičkových odborníků. První workshop proběhl 5. března a zaměřil se na párování sýrů a vín. Hlavní roli zde sehrál Král Sýrů, který účastníci ochutnali v různých kombinacích.
Na workshopy dodáváme kompletní portfolio našich produktů z Česka a Slovenska, včetně značek Pribináček, Sedlčanský Hermelín a prémiové cukrářské řady Elle & Vire. Studenti tak mají možnost pracovat s kvalitními surovinami a rozvíjet svou kreativitu.
„Chceme mladé studenty gastronomie učit, že pokud chtějí vyniknout ve svém oboru, musí používat jen ty nejlepší a nejkvalitnější suroviny,“ dodává Radka Vlková, Area Sales Manager.
Jak na Lučinu ve slané i sladké kuchyni?
Jedním z workshopů, které Savencia plně zaštítí, bude dubnový workshop. Studenti se mimo jiné naučí, jak kreativně využít Lučinu nejen v tradičních, ale i inovativních receptech – od slaných jídel po dezerty, v teplé i studené kuchyni. Workshopem je provede náš kolega a expert na zdravé stravování Vladimír Čejna.