Sendvič s jablkami, medovou horčicou a chrumkavým hermelínom
Postup
Jablká opláchneme, vykrojíme z nich jadrovník a nakrájame ich na plátky. Na panvici nahrejeme maslo, prisypeme cukor a plátky jabĺk krátko podusíme. V miske zmiešame obe horčice s medom, dochutíme korením a šťavou zo zázvoru. Toastové chleby nasucho opečieme. „Smažáky“ upečieme v rúre alebo klasicky usmažíme. Na plátok toastového chleba položíme pár plátkov jabĺk, niekoľko kúskov polníčku, porciu „smažáku“, poukladáme plátky jabĺk, prelejeme horčicou, pridáme ďalší polníček a priklopíme druhým plátkom chleba.
Ingrediencie
- Sedlčanské Hermelíny v chrumkavej strúhanke 2 balení
- väčšie jablká 2
- máslo 60 g
- hnedý cukor 80 g
- strúhaný zázvor 2 lyžice
- celozrnná horčica 2 lyžice
- ostrá horčica 2 lyžice
- med 2 lyžice
- mleté korenie 1 lyžička
- toastový chleba 8 plátkov
- polníček 100 g