Hermelínová pomazánka
Blíží se Silvestr, či jiná příležitost, máte pozvané hosty a přemýšlíte, čím je pohostit? Zkuste oblíbenou Hermelínovou pomazánku. Zmizí dříve, než se nadějete.
Postup
Předem si uvařte vejce, zchlaďte je a oloupejte. Dále nakrájejte cibuli, Hermelín a šunku na malé kostičky. Hermelín můžete i nastrouhat. Připravené ingredience promíchejte s majonézou a přidejte jogurt, aby pomazánka nebyla příliš hutná. Osolte a opepřete. Podle chuti můžete přidat i lžíci plnotučné hořčice. Nechte alespoň deset minut odležet, aby se chutě propojili a můžete podávat s vekou či celozrnným pečivem.
TIP: Pomazánka je výborná s vlašskými ořechy nebo ředkvičkou.
Ingredience
- Král Sýrů nebo Sedlčanský Hermelín 1 ks
- Vejce 1 ks
- Šunka 50 g
- Cibule 20 g
- Majonéza 150 g
- Jogurt bílý 50 g
- Hořčice plnotučná 1 polévková lžíce
- Sůl
- Pepř