Grilovaný Sedlčanský s višněmi, vlašskými ořechy a švestkovou omáčkou
Postup
1. Višně nasypeme do kastrůlku, zasypeme cukrem, zalijeme vínem a zvolna dusíme asi 20 minut. Přidáme švestkovou omáčku a dusíme dál do zhoustnutí.
2. V sekacím strojku rozsekáme najemno většinu ořechů s bazalkou a olivovým olejem na pastu, kterou potřeme hermelíny.
3. Zabalíme je do alobalu a grilujeme z každé strany asi 5 minut. Před podáváním lehce opražíme zbylé ořechy na pánvi. Hermelíny podáváme s dušenými višněmi a opečenými ořechy.
Ingredience
- Sedlčanský Hermelín na gril s pikantní švestkovou omáčkou 1 balení
- sušené višně 200 g
- vlašské ořechy 100 g
- červené víno 200 ml
- hnědý cukr 2 lžíce
- bazalka 4 větvičky
- olivový olej 4 lžíce
- česnek 1 stroužek
- sůl