Zpět na recepty

Grilovaný Sedlčanský s višněmi, vlašskými ořechy a švestkovou omáčkou

Grilování
Střední
40 minut
Ukázka receptu

Postup

1. Višně nasypeme do kastrůlku, zasypeme cukrem, zalijeme vínem a zvolna dusíme asi 20 minut. Přidáme švestkovou omáčku a dusíme dál do zhoustnutí.

2. V sekacím strojku rozsekáme najemno většinu ořechů s bazalkou a olivovým olejem na pastu, kterou potřeme hermelíny.

3. Zabalíme je do alobalu a grilujeme z každé strany asi 5 minut. Před podáváním lehce opražíme zbylé ořechy na pánvi. Hermelíny podáváme s dušenými višněmi a opečenými ořechy.

Ingredience

  • Sedlčanský Hermelín na gril s pikantní švestkovou omáčkou 1 balení
  • sušené višně 200 g
  • vlašské ořechy 100 g
  • červené víno 200 ml
  • hnědý cukr 2 lžíce
  • bazalka 4 větvičky
  • olivový olej 4 lžíce
  • česnek 1 stroužek
  • sůl
Zpět na recepty

Další recepty