Dýňový krém
Za okny prší, je mlhavo a vy přemýšlíte, co uvaříte? Dýňový krém Vás zahřeje a navodí příjemnou podzimní atmosféru. Nejen že je velmi chutný, ale také obsahuje mnoho vitamínů.
Postup
V hrnci rozehřejeme olivový olej. Přidáme na jemno nakrájenou cibuli a na mírném ohni ji opékáme. Po zesklovatění přidáme na drobno nakrájenou dýni a nastrouhaný zázvor a opékáme cca 10 minut. Občas zamícháme, aby se dýně a cibule nespálily. Poté odstavíme hrnec z plotny a rozmixujeme do hladka ručním mixérem. Okořeníme dle chuti pepřem a solí. Přidat můžeme také trochu kari, ale pozor, aby nepřehlušilo chuť dýně. Povaříme ještě pár minut.
Servírujeme s kousky jemné Lučiny. Přidat můžeme i opražená dýňová semínka.
Ingredience
- Dýně 1 kg
- Cibule 2 ks
- Čerstvý zázvor 2 cm (nebo dle chuti)
- Zeleninový vývar 700 ml
- Olivový olej 3 Polévkové lžíce
- Smetanová Lučina
- Kari
- Sůl
- Pepř