Těstoviny se smetanovou omáčkou z Lučiny
Ponořte se do světa svěžích chutí a vyzkoušejte těstoviny s omáčkou z Lučiny! Tato smetanová delikatesa je ideální volbou pro vyvážený, přesto nesmírně chutný oběd nebo večeři. Nenechte se v kuchyni omezovat a upravte si recept podle vlastního gusta – uzeného lososa můžete nahradit kuřecím masem nebo cherry rajčátky. Skvěle chutná také se svěžím okurkovým salátem!
Postup
1. V misce smícháme zakysanou smetanu a Lučinu, pokapeme trochou citronové šťávy a opepříme dle chuti.
2. Česnek nakrájíme na plátky a ve středně velké pánvi jej lehce osmahneme na mírném ohni.
3. Do pánve s česnekem přidáme připravený dresink ze smetany a Lučiny a za občasného promíchání necháme na mírném ohni (nesmí vařit) několik minut, poté zcela vypneme.
4. Během tohoto času uvaříme těstoviny dle návodu.
5. Nakrájíme plátky lososa na menší kousky a promícháme s dresinkem v pánvi.
6. Nyní můžeme smíchat hotové těstoviny s připravenou směsí lososa a smetanovo-česnekového dresinku.
7. Nakonec přidáme čerstvou, nasekanou pažitku nebo petržel a na talíři ozdobíme strouhaným parmezánem. Solíme až na úplný závěr, individuálně podle chuti.
8. Máme hotovo, dobrou chuť!
PS: V kroku 5 můžete lososa nahradit na pánvi lehce osmaženým kuřecím masem, či cherry rajčátky.
Ingredience
- Olivový olej 3 polévkové lžíce
- Uzený losos 4 plátky
- Tagliatelle nebo jiný druh těstovin 400 g
- Zakysaná smetana 200 g
- Lučina 180 g
- Česnek 6 stroužků
- Strouhaný parmezán
- Citronová šťáva
- Čerstvá pažitka/ petrželka
- Sůl/ pepř