Zpět na recepty

Těstoviny se smetanovou omáčkou z Lučiny

Ponořte se do světa svěžích chutí a vyzkoušejte těstoviny s omáčkou z Lučiny! Tato smetanová delikatesa je ideální volbou pro vyvážený, přesto nesmírně chutný oběd nebo večeři. Nenechte se v kuchyni omezovat a upravte si recept podle vlastního gusta – uzeného lososa můžete nahradit kuřecím masem nebo cherry rajčátky. Skvěle chutná také se svěžím okurkovým salátem!

Moderní
Snadné
10 minut
Ukázka receptu

Postup

1. V misce smícháme zakysanou smetanu a Lučinu, pokapeme trochou citronové šťávy a opepříme dle chuti.

2. Česnek nakrájíme na plátky a ve středně velké pánvi jej lehce osmahneme na mírném ohni.

3. Do pánve s česnekem přidáme připravený dresink ze smetany a Lučiny a za občasného promíchání necháme na mírném ohni (nesmí vařit) několik minut, poté zcela vypneme.

4. Během tohoto času uvaříme těstoviny dle návodu.

5. Nakrájíme plátky lososa na menší kousky a promícháme s dresinkem v pánvi.

6. Nyní můžeme smíchat hotové těstoviny s připravenou směsí lososa a smetanovo-česnekového dresinku.

7. Nakonec přidáme čerstvou, nasekanou pažitku nebo petržel a na talíři ozdobíme strouhaným parmezánem. Solíme až na úplný závěr, individuálně podle chuti.

8. Máme hotovo, dobrou chuť!

 

PS: V kroku 5 můžete lososa nahradit na pánvi lehce osmaženým kuřecím masem, či cherry rajčátky.

Ingredience

  • Olivový olej 3 polévkové lžíce
  • Uzený losos 4 plátky
  • Tagliatelle nebo jiný druh těstovin 400 g
  • Zakysaná smetana 200 g
  • Lučina 180 g
  • Česnek 6 stroužků
  • Strouhaný parmezán
  • Citronová šťáva
  • Čerstvá pažitka/ petrželka
  • Sůl/ pepř
Zpět na recepty

Další recepty