Zpět na recepty

Nadýchané Tvarrrohové lívance

Oslaďte si den s Tvarrrohovými lívancemi a odměňte se! Když budete postupovat podle následujícího receptu, můžete si pochutnat s rodinou nebo přáteli na 20 - 24 lívancích. Recept vznikl ve spolupráci s foodblogerkou Romanou Böhmovou.

Dezerty
Snadné
Ukázka receptu

Postup

1)    Pohankovou a hladkou mouku si prosejeme do misky. Přidáme prášek do pečiva, jedlou sodu, sůl a mletou vanilku. Vše pomocí lžíce promícháme.

2)    V míse si smícháme žloutky s Pribináčky a kefírem. Bílky si vyšleháme do tuhého sněhu. Poté už zlehka smícháme všechny ingredience.

3)    Lívance tvarujeme pomocí lžíce na pánev potřenou kokosovým olejem a smažíme je do zlatova z obou stran.

 

TIP: Lívance můžete ozdobit třeba nakrájeným banánem, javorovým sirupem a nasekanými oříšky.

Ingredience

  • Pohanková mouka 150 g
  • Pšeničná hladká mouka (v případě bezlepkové diety použijte 120 g rýžové mouky) 100 g
  • Prášek do pečiva 1.5 lžičky
  • Jedlá soda 1 lžička
  • Mletá vanilka 0.5 lžičky
  • Tvarrrrohový Pribináček 2 kusy
  • Kefír 200 ml
  • Vejce (žloutky a bílky zvlášť) 2 ks
  • Kokosový olej na smažení
Zpět na recepty

Další recepty