Nadýchané Tvarrrohové lívance
Oslaďte si den s Tvarrrohovými lívancemi a odměňte se! Když budete postupovat podle následujícího receptu, můžete si pochutnat s rodinou nebo přáteli na 20 - 24 lívancích. Recept vznikl ve spolupráci s foodblogerkou Romanou Böhmovou.
Dezerty
Snadné
Postup
1) Pohankovou a hladkou mouku si prosejeme do misky. Přidáme prášek do pečiva, jedlou sodu, sůl a mletou vanilku. Vše pomocí lžíce promícháme.
2) V míse si smícháme žloutky s Pribináčky a kefírem. Bílky si vyšleháme do tuhého sněhu. Poté už zlehka smícháme všechny ingredience.
3) Lívance tvarujeme pomocí lžíce na pánev potřenou kokosovým olejem a smažíme je do zlatova z obou stran.
TIP: Lívance můžete ozdobit třeba nakrájeným banánem, javorovým sirupem a nasekanými oříšky.
Ingredience
- Pohanková mouka 150 g
- Pšeničná hladká mouka (v případě bezlepkové diety použijte 120 g rýžové mouky) 100 g
- Prášek do pečiva 1.5 lžičky
- Jedlá soda 1 lžička
- Mletá vanilka 0.5 lžičky
- Tvarrrrohový Pribináček 2 kusy
- Kefír 200 ml
- Vejce (žloutky a bílky zvlášť) 2 ks
- Kokosový olej na smažení