Zpět na recepty

Sametový dip z našlehaného Sedlčanského Hermelínu

Vyzkoušejte netradiční sýrový dip, který Vás okouzlí svou sametovou chutí a příjemnou sladkostí. Na jeho přípravu Vám stačí pouze tři ingredience.

Moderní
Snadné
Ukázka receptu

Postup

Pomocí nože odstraňte z plíseň ze Sedlčanského Hermelínu. Vnitřek Sedlčanského Hermelínu nakrájejte na kostičky. 

Nakrájený sýr vložte do kuchyňského robotu a rozmixujte (můžete použít také elektrický mixér). Zpracovávejte tak dlouho, dokud sýr nebude velmi nadýchaný a hladký. Může to chvíli trvat, proto buďte trpěliví a občas seškrábejte stěny mísy, abyste dosáhli jednotného výsledku.

Sýr naservírujte v misce, přelijte medem a posypte nasekanými pistáciemi. Podávejte s krekry nebo k opečenému pečivu.

Ingredience

  • Sedlčanský Hermelín 3 ks
  • Med 2 lžíce
  • Nasekané pistácie 50 g
Zpět na recepty

Další recepty