Sametový dip z našlehaného Sedlčanského Hermelínu
Vyzkoušejte netradiční sýrový dip, který Vás okouzlí svou sametovou chutí a příjemnou sladkostí. Na jeho přípravu Vám stačí pouze tři ingredience.
Moderní
Snadné
Postup
Pomocí nože odstraňte z plíseň ze Sedlčanského Hermelínu. Vnitřek Sedlčanského Hermelínu nakrájejte na kostičky.
Nakrájený sýr vložte do kuchyňského robotu a rozmixujte (můžete použít také elektrický mixér). Zpracovávejte tak dlouho, dokud sýr nebude velmi nadýchaný a hladký. Může to chvíli trvat, proto buďte trpěliví a občas seškrábejte stěny mísy, abyste dosáhli jednotného výsledku.
Sýr naservírujte v misce, přelijte medem a posypte nasekanými pistáciemi. Podávejte s krekry nebo k opečenému pečivu.
Ingredience
- Sedlčanský Hermelín 3 ks
- Med 2 lžíce
- Nasekané pistácie 50 g