Zpět na recepty

Sendvič s jablky, medovou hořčicí a křupavým hermelínem

Moderní
Střední
40 minut
Ukázka receptu

Postup

Jablka opláchneme, vykrojíme z nich jádřince a nakrájíme je na plátky. V pánvi nahřejeme máslo, přisypeme cukr a plátky jablek krátce podusíme. V misce smícháme obě hořčice s medem, dochutíme pepřem a šťávou ze zázvoru. Toastové chleby nasucho opečeme. Smažáky upečeme v troubě nebo klasicky usmažíme. Na plátek toastového chleba položíme pár plátků jablek, několik polníčků, porci smažáku, poklademe plátky jablek, přelijeme hořčicí, přidáme další polníček a přiklopíme druhým plátkem chleba.

Ingredience

  • balení Sedlčanského Hermelínu v křupavé strouhance 2 2
  • větší jablko 2
  • máslo 60 g
  • hnědý cukr 80 g
  • strouhaný zázvor 2 lžíce
  • celozrnná hořčice 2 lžíce
  • ostrá hořčice 2 lžíce
  • med 2 lžíce
  • drcený pepř 1 lžička
  • toastový chleba 8 plátků
  • polníček 100 g
Zpět na recepty

Další recepty