Sendvič s jablky, medovou hořčicí a křupavým hermelínem
Postup
Jablka opláchneme, vykrojíme z nich jádřince a nakrájíme je na plátky. V pánvi nahřejeme máslo, přisypeme cukr a plátky jablek krátce podusíme. V misce smícháme obě hořčice s medem, dochutíme pepřem a šťávou ze zázvoru. Toastové chleby nasucho opečeme. Smažáky upečeme v troubě nebo klasicky usmažíme. Na plátek toastového chleba položíme pár plátků jablek, několik polníčků, porci smažáku, poklademe plátky jablek, přelijeme hořčicí, přidáme další polníček a přiklopíme druhým plátkem chleba.
Ingredience
- balení Sedlčanského Hermelínu v křupavé strouhance 2 2
- větší jablko 2
- máslo 60 g
- hnědý cukr 80 g
- strouhaný zázvor 2 lžíce
- celozrnná hořčice 2 lžíce
- ostrá hořčice 2 lžíce
- med 2 lžíce
- drcený pepř 1 lžička
- toastový chleba 8 plátků
- polníček 100 g