Zpět na recepty

Sladká letní tečka s Lučina & Skyr

Vychutnejte si super krémovou zmrzlinu bohatou na bílkoviny. Příprava je snadná, zabere Vám pouze 10 minut, myslete však na to, že zmrzlinu je třeba zmrazit před podáváním a to alespoň na 4 hodiny. 

Moderní
Snadné
10 minut
Ukázka receptu

Postup

Přidejte sýr Lučina & Skyr, med a arašídové máslo do kuchyňského robotu nebo výkonného mixéru a rozmixujte veškeré ingredience do hladké a krémové konzistence.

Do směsi vmíchejte čokoládové kousky.

Směs vlijte do formy na chleba a vložte ji do mrazáku asi na 4 hodiny nebo dokud neztuhne.

Před podáváním nechte zmrzlinu 5-10 minut rozmrazit, dokud ji nebudete moci snadno nabírat. Pomocí naběračky na zmrzlinu ji naberte do misek a můžete podávat.

TIP: Skvěle chutná také s ovocem jako jahody či maliny.

Ingredience (na 3-4 porce)

  • Sýr Lučina & Skyr 450 g
  • Med 85 g
  • Arašídové máslo 3 polévkové lžíce
  • Čokoládové chipsy (nebo nasekané kousky čokolády) 3 polévkové lžíce
Zpět na recepty

Další recepty