Sladká letní tečka s Lučina & Skyr
Vychutnejte si super krémovou zmrzlinu bohatou na bílkoviny. Příprava je snadná, zabere Vám pouze 10 minut, myslete však na to, že zmrzlinu je třeba zmrazit před podáváním a to alespoň na 4 hodiny.
Postup
Přidejte sýr Lučina & Skyr, med a arašídové máslo do kuchyňského robotu nebo výkonného mixéru a rozmixujte veškeré ingredience do hladké a krémové konzistence.
Do směsi vmíchejte čokoládové kousky.
Směs vlijte do formy na chleba a vložte ji do mrazáku asi na 4 hodiny nebo dokud neztuhne.
Před podáváním nechte zmrzlinu 5-10 minut rozmrazit, dokud ji nebudete moci snadno nabírat. Pomocí naběračky na zmrzlinu ji naberte do misek a můžete podávat.
TIP: Skvěle chutná také s ovocem jako jahody či maliny.
Ingredience (na 3-4 porce)
- Sýr Lučina & Skyr 450 g
- Med 85 g
- Arašídové máslo 3 polévkové lžíce
- Čokoládové chipsy (nebo nasekané kousky čokolády) 3 polévkové lžíce