Jarní ředkvičková pomazánka s Lučinou
Tato svěží a jednoduchá ředkvičková pomazánka s Lučinou je skvělou volbou pro lehkou jarní snídani nebo svačinu. Hotová je za pár minut a skvěle chutná na čerstvém pečivu.

Postup
Ředkvičky důkladně omyjeme, odkrojíme konce a nahrubo je nastrouháme. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme nadrobno. Do větší mísy vložíme Lučinu, přidáme nastrouhané ředkvičky a cibulku. Osolíme, opepříme a vše začneme pečlivě promícháme. Pomocí lžíce nebo vidličky směs dobře spojíme, aby vznikla jemná a krémová pomazánka. Pokud chceme dosáhnout ještě hladší konzistence, můžeme ji krátce prošlehat ručním šlehačem.
Hotovou pomazánku necháme alespoň 10 minut odležet v lednici, aby se chutě propojily. Mezitím si připravíme čerstvé pečivo, například celozrnný chléb, křupavou bagetu nebo domácí tousty. Při servírování můžeme pomazánku ozdobit nasekanou pažitkou, řeřichou nebo jinými čerstvými bylinkami.
Tip: Skvěle chutná také jako dip k zeleninovým tyčinkám nebo krekrům.
Ingredience
- Ředkvičky 100 g
- Lučina 300 g
- Jarní cibulka 1 ks
- Sůl a pepř podle chuti