Zpět na recepty

Dortík Pribináček

Co byste řekli na něco sladkého s Pribináčkem? Vyzkoušejte Pribináčkův dortík, který potěší malé i velké. Skvělý je s čerstvým ovocem, ale můžete sáhnout i po mražených jahodách nebo malinách. Recept níže odpovídá 6 kouskům tohoto lahodného smetanového dortíku. Inspirací pro recept byly naši zaměstnanci, kteří na oslavu 70. narozenin Pribináčka vymysleli a upekli celou řadu dobrot. Výsledný recept pak vznikl ve spolupráci s foodblogerkou Romanou Böhmovou.

Dezerty
Střední
60 minut
Ukázka receptu

Postup

Postup přípravy: 

 

  1. Cukr, žloutky, vlažné mléko a olej si vyšleháme do pěny. V druhé misce smícháme mouku, prášek do pečiva a kakao. Vše prosejeme přes sítko. Mouku zamícháme do žloutkové pěny. 
  2. Bílky si vyšleháme do pevného sněhu a zlehka zapracujeme do těsta, které vylejeme na plech vyložený pečicím papírem. 
  3. Korpus pečeme v troubě na 175 stupňů cca 20 minut. Před vytáhnutím z trouby korpus zkontrolujeme špejlí, zda je těsto upečené. Po vychladnutí z korpusu vykrojíme 18 stejných koleček (na 6 dortíků).
  4. Lžičkou si nabereme Pribináček (na 1 dort nám vyjde 1 Pribináček), dáme na první kolečko korpusu, dotvarujeme krém pomocí lžičky a uhladíme ho nožem. Poté přiložíme druhé kolečko a postup s krémem opakujeme. Nakonec zakončíme dortík třetím kolečkem. 
  5. Hotové dortíky necháme vychladnout. 
  6. Mezitím si připravíme polevu. Čokoládu si s máslem rozehřejeme ve vodní lázni a dokonale promícháme. Polevu nalijeme na dortíky (můžeme použít lžíci) a ozdobíme ho čerstvým ovocem. 

 

TIP: Dortíky pak můžeme ještě dozdobit nasekanými pistáciemi a lyofilizovanými malinami.

Na korpus:

  • Vejce 5 ks
  • Cukr krupice 120 g
  • Polohrubá mouka 150 g
  • Olej 100 ml
  • Kakao 2 polévkové lžíce
  • Mléko 50 ml
  • Prášek do pečiva 0.5 pytlíku

Na náplň:

  • Čokoládový Pribináček 3 ks
  • Smetanový Pribináček 3 ks

Na polevu:

  • Čokoláda na vaření 60 g
  • Máslo 40 g
Zpět na recepty

Další recepty