Zpět na recepty

Pikantní těstoviny s Lučinou

Už nevíte, co připravit pro rodinu k večeři? Co třeba jednoduché pikantní špagety s Lučinou? Příprava vám zabere pár minut! Kombinace křupavé slaniny, voňavého česneku a krémové Lučiny vytvoří neodolatelnou, a hlavně vyváženou symfonii chutí. Tento jednoduchý recept potěší malé i velké strávníky.

Moderní
Snadné
30 minut
Ukázka receptu

Postup

Nejprve dejte vařit těstoviny, ať už používáte tradiční špagety, nebo jste se rozhodli pro jiný typ. Vodu nezapomeňte dostatečně osolit. Dále si nakrájejte slaninu na kostičky. 

Připravte si česnek, ale pozor! Určitě jej netřete. Postačí, když stroužek lehce promáčknete, a tím se uvolní potřebné aroma. V ten moment už začněte žhavit pánev s trochou běžného oleje. Až bude olej dostatečně zahřátý, postupně vkládejte na pánev nakrájenou slaninu a drcený česnek. 

Mícháme, dokud není slanina společně s česnekem dobře a rovnoměrně opečená, a dokud nejsou jejich chutě spojeny dohromady. Jakmile máte uvařeny i špagety, stáhněte plamen a do pánve se slaninovo-česnekovou směsí přidejte studený olivový olej. Záhy přidejte i uvařené špagety. Do těch ještě přidejte celé balení Lučiny. Přidejte pepř. Kompletní směs s těstovinami dostatečně dobře promíchejte. Dle chuti pak můžete lehce přidat chilli pro pikantnější chuť.

Ingredience

  • Slanina 350 g
  • Česnek 5 stroužků
  • Olivový olej 100 ml
  • Olej vhodný na smažení 1 polévková lžíce
  • Špagety 250 g
  • Lučina 200 g
  • Chilli
  • Pepř
  • Sůl
Zpět na recepty

Další recepty