Zpět na recepty

Salát z vařených fazolí, hrušky a brynzy

Saláty
Střední
70 minut
Ukázka receptu

Postup

Fazole uvaříme doměkka s novým kořením, celým pepřem, bobkovým listem a solí. Na pánvi opečeme cibulku s česnekem na másle, přidáme hrušky a 3 minutky podusíme. Přidáme fazole, zaprášíme moukou, přidáme špenátové listy a minutu dusíme. Přendáme na talíř a podáváme posypané rukolou, naklíčenými semínky (čočka a řepa) a letní brynzou LIPTOV.

 

Doporučujeme podávat s vínem Pálava.

Ingredience

  • velké strakaté fazole namočené přes noc ve vodě 200 g
  • nové koření 4 kuličky
  • bobkové listy 2
  • pepř celý 5 kuliček
  • středně velká, nadrobno nakrájená cibule 1
  • česnek 1 stroužek
  • máslo 20 g
  • hladká mouka 0.5 polévkové lžíce
  • hrušky, oloupané, nakrájené na kostičky 1 x 1 cm 2 ks
  • letní brynza LIPTOV 125 g
  • klíčky semen, například čočky, cizrny, červené řepy
  • lístky baby špenátu 20
Zpět na recepty

Další recepty