Salát z vařených fazolí, hrušky a brynzy
Postup
Fazole uvaříme doměkka s novým kořením, celým pepřem, bobkovým listem a solí. Na pánvi opečeme cibulku s česnekem na másle, přidáme hrušky a 3 minutky podusíme. Přidáme fazole, zaprášíme moukou, přidáme špenátové listy a minutu dusíme. Přendáme na talíř a podáváme posypané rukolou, naklíčenými semínky (čočka a řepa) a letní brynzou LIPTOV.
Doporučujeme podávat s vínem Pálava.
Ingredience
- velké strakaté fazole namočené přes noc ve vodě 200 g
- nové koření 4 kuličky
- bobkové listy 2
- pepř celý 5 kuliček
- středně velká, nadrobno nakrájená cibule 1
- česnek 1 stroužek
- máslo 20 g
- hladká mouka 0.5 polévkové lžíce
- hrušky, oloupané, nakrájené na kostičky 1 x 1 cm 2 ks
- letní brynza LIPTOV 125 g
- klíčky semen, například čočky, cizrny, červené řepy
- lístky baby špenátu 20