Správný bryndzový osúch
Postup
Troubu předehřejeme na 225 stupňů. Ze surovin vypracujeme hladké těsto a vyválíme ho natenko (cca 3 mm). (Můžeme použít i hotový produkt) Povrch těsta natřeme brynzou smíšenou se smetanou. Posypeme zbylými surovinami (pórek, paprika, slanina, houby, cibulka a šalotka). Pečeme v troubě asi 20 minut, nebo dokud nebude povrch zlatavý a křupavý.
TIP: Můžeme vynechat slaninu a přidat pokrájený fenykl.
Ingredience
- bryndza s uzenou chutí 250 g
- sladká smetana 120 ml
- pórek, pokrájený na kolečka 15 cm
- zelená paprika 0.5
- žlutá a zelená chilli paprička, pokrájená na kolečka
- uzená slanina pokrájená na kostky 30 g
- houby namočené v horké vodě 20 g
- jarní cibulka 1
- šalotka nakrájená podélně na 8 částí 2
Na těsto
- olej 2 lžíce
- voda 125 ml
- sůl 1 špetka
- hladká mouka 250 g