Zpět na recepty

Správný bryndzový osúch

Koláče
Snadné
45 minut
Ukázka receptu

Postup

Troubu předehřejeme na 225 stupňů. Ze surovin vypracujeme hladké těsto a vyválíme ho natenko (cca 3 mm). (Můžeme použít i hotový produkt) Povrch těsta natřeme brynzou smíšenou se smetanou. Posypeme zbylými surovinami (pórek, paprika, slanina, houby, cibulka a šalotka). Pečeme v troubě asi 20 minut, nebo dokud nebude povrch zlatavý a křupavý. 

TIP: Můžeme vynechat slaninu a přidat pokrájený fenykl.

Ingredience

  • bryndza s uzenou chutí 250 g
  • sladká smetana 120 ml
  • pórek, pokrájený na kolečka 15 cm
  • zelená paprika 0.5
  • žlutá a zelená chilli paprička, pokrájená na kolečka
  • uzená slanina pokrájená na kostky 30 g
  • houby namočené v horké vodě 20 g
  • jarní cibulka 1
  • šalotka nakrájená podélně na 8 částí 2

Na těsto

  • olej 2 lžíce
  • voda 125 ml
  • sůl 1 špetka
  • hladká mouka 250 g
Zpět na recepty

Další recepty