Tradiční cheesecake s Lučinou
Chystáte se na narozeninovou oslavu, má přijít návštěva, nebo chcete pohladit své chuťové pohárky “jenom tak”? Tradiční cheesecake z Lučiny určitě nezklame.
Postup
Nejprve rozdrtíme v mixéru sušenky na jemno. Pokud nemáte mixér, vložte sušenky do igelitového sáčku a rozdrťte pomocí válečku. Dále necháme rozpustit máslo a smícháme ho se sušenkami. Sušenkovou směs napěchujeme na dno a po stěnách koláčové formy tak, aby v korpusu nebyly žádné mezírky, kterými by později mohl krém protéct ven. Po vyhotovení dáme ztuhnout na 30 minut do lednice.
Mezitím vypracujeme krém. Do mísy dáme Lučinu a pomalu do ní vmícháme vejce, vanilkový a krupicový cukr. Krém vyšleháme do hladka a poté nalijeme na vychlazený korpus.
Cheesecake vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C a pečeme zhruba 40 minut. Troubu v průběhu pečení neotevíráme, aby do ní nevnikl chladný vzduch a krém se nesrazil. Po upečení necháme cheesecake asi 20 minut vychladnout v pootevřené troubě.
TIP: Podávat můžeme s čerstvým ovocem. Doporučujeme například maliny, ostružiny či borůvky a na ozdobení lístky máty. Také je možné vypracovat želatinovou vrstvu například s jahodovou či malinovou marmeládou. Ta výborně zakryje případné nedokonalosti. 😊
TIP 2: Na krém můžeme použít také bezlaktózovou variantu Lučiny.
Korpus
- Sušenky (např. Club, Bebe) 200 g
- Máslo 100 g
Krém
- Lučina 500 g
- Vejce 4 ks
- Vanilkový cukr 1 sáček
- Krupicový cukr 100 g